Tam, gdzie łączą się sfery... - forum

Nie jesteś zalogowany.

#26 2010-02-09 23:43:29

Phoenix
Pierwszak

Re: Projekt NWN - Planescape: In the Cage

Chciałbym zaprezentować poprawioną wersję Sigil, a dokładniej mówiąc ubogą dzielnicę Ula, która będzie głównym miejscem wydarzeń na powstającym module. Umieściłem w nim zarówno cześć innowacji nad którymi w ostatnim czasie pracowałem, jak również kilka smaczków dla miłośników Tormenta. Zachęcam do oglądania i umieszczania komentarzy na kanale You Tube!

YouTube: Gameplay II: The Hive Ward

#27 2010-02-10 09:27:26

Lunar
Administrator

Bardzo tormentowe. Muzyka, inspiracja jedynie Ulem. Szkoda, że tak niewiele będzie z samego PS'a. O matko, nawet Annę widzę big_smile
to będzie klon?

(moje zdanie osobiste znasz: atrakcyjność gry wzrosłaby o wiele, gdyby wyjść poza sztywne ramy Tormenta)

#28 2010-02-10 13:50:37

Phoenix
Pierwszak

No tak, tak... nie ukrywam, że tą lokację opierałem głównie na Tormencie. Chociaż na przykład cały wygląd i układ Kostnicy jest wzorowany na artach z podręczników. Poza tym w innych lokacjach Ula pojawią się obiekty nie związane z Tormentem jak chociażby Gatehouse, Ditch, Tea Street i inne. Jednak obrzeża Kostnicy były dosyć słabo opisane w Factol's Manifesto, dlatego postanowiłem przyjąć wzorzec z gry, tym bardziej, że większość fanów Planescape w Polsce zainteresowało się tym systemem dzięki Tormentowi.

#29 2010-02-16 17:32:09

Lunar
Administrator

Kostnica to chyba jedyny budynek Frakcji opisany w 3 podręcznikach:
w głównym PSCS, w Guide to Sigil i Factols Manifesto ;]

#30 2010-02-16 17:46:40

Phoenix
Pierwszak

Informacje o Kostnicy, jak i o całej frakcji Grabarzy czerpałem z Manifestu. Teraz jestem na etapie robienia upychaczy od Sigil, czyli pomniejszych pomieszczeń. Dzisiaj zabrałem się za sklep A'kina, ale z tego względu, że głównym miejscem wydarzeń na serwerze będzie dzielnica biedoty, musiałem jego bajzel przenieść z niższej dzielnicy. Jakbyś miał jakieś ciekawe pomysły, czy też życzenia co do tego, jakie obiekty powinny się jeszcze znaleźć, pisz śmiało.

#31 2010-02-16 17:54:31

Lunar
Administrator

jestem cholernie ciekaw jak rozwiązaliście sprawę bycia orantem. Znaczy, że każdy zewnętrzny plan chociaż najmniejszą planszę ma?
Bardzo fajnie, że wprowadziliście Lożę Ponurych. Doda to nieco nowości.
Wykorzystajcie fakt do jakich planów najczęściej prowadzę portale Ula, nie zapomnijcie o Kaosytach i Lidze Rewolucyjnej. Ta druga może nie ma siedziby, to jednak jak na anarchistów przystało, ma porządne (jak Harfiarze) miejscówy, skłoty etc.

no i przydałoby się Ligę Rewolucyjną zrehabilitować z debilnej frakcji partaczy wywrotowców w prawdziwie ideologicznych bojowników walących w tyranię z grubej rury wink

Wykorzystajcie wszystkie lokacje z Ula. Lecznicę, Żużle, Ścianę Bazgrołów..

#32 2010-02-16 18:11:25

Phoenix
Pierwszak

Sprawa orantów jest w sumie nierozwiązana od dłuższego czasu, gdyż były z tym problemy techniczne, które ugrzęzły w martwym punkcie. Po drugie ten system był przygotowywany z myślą o serwerze otwartym, a prawdopodobnie w wyniku umiarkowanego zainteresowania projektem w początkowych fazach będzie to serwer typowo pod przygody, czyli sesje.

Kaosyci już teraz mają przygotowane parę pomieszczeń typu kotłownie, czy nieczynne magazyny.

Co do tych lokacji z Ula to nie przypominam sobie Ściany Bazgrołów, gdzie znajdę o niej informację?

#33 2010-02-16 19:40:14

Lunar
Administrator

Ściana Bazgrołów i Żużle za nią leżące są opisane na 115-ej stronie In the Cage

rzuć okiem na artwork na 104 stronie, możesz wykorzystać śluzy jako czające się ścierwo, robactwo Ula (;

#34 2010-02-16 21:17:55

Phoenix
Pierwszak

Znalezione, przetworzone, teraz myślę, gdzie to umieścić. Co do śluzów to na pewno znajdą swoje miejsce, chociaż mam z nimi ten problem, że nie chciałbym, żeby atakowały NPC, więc muszą być bardziej w odosobnionych miejscach.

Co do Twojej wypowiedzi, czy planujemy zrobić wszystkie plany zewnętrzne, odpowiadam, że nie. Większość po prostu trudno by odwzorować, a poza tym projekt głównie ma się skupiać na Sigil. Oczywiście już mamy kilka opracowanych planów typu Baator, Ziemie Bestii, czy nawet częściowo Mechanus. Wiele jednak planów nie dało by się odwzorować, albo byłyby one po prostu nudne dla zwiedzającego.

Stopka forum