Nie jesteś zalogowany.
dziś wieczorem będzie post
faerish - trudno, ale jest brakujące ogniwo w drużynie i nie jest to praworządna zła postać
A jaka? Praworządnych dobrych też nie brakuje.
ale nie ma nikogo, kto was poskłada do kupy
O mnie się nie martw. Wszystko jest ustalone. W końcu za kogo mnie masz?
I jeszcze jedno, nie zwracaj się do mojej postaci Lkpo, ani Ikpo. (pamiętajcie, że mój nick pisze sie przez "L")
To mój setny post :mrgreen:
:grin: :>
:limlim:
pamiętajcie, że mój nick pisze sie przez "L"
Chryste... Nie wiedziałem. Od kiedy tylko Cię widziałem na forum, zawsze byłeś przez i...
Mam prośbę: czy mógłby każdy napisać, jak się nazywa jego postać? (albo czy może to zrobić MG?) Już całkiem nie pamiętam, jak się do kogo zwracać...
Habizio...
?licznie, nie?
ale nie ma nikogo, kto was poskłada do kupy
MG to zrobi... w końcu mamy być zorganizowaną bandą paskudników czy romantykami w wielkim Wieloświatku?
No, macie posta. Krótki, bo krótki, ale taki wyszedł ^^.
W ?lepej Uliczce nie miałem co posuwac do przodu, na razie się musi wypowiedzieć Adahn (ew. może Statysta rozdać stuff).
I teraz coś specjalnego- konkursik! Przez całą sesję w przechodzeniu z akcji Statysty, Reiga i Opoki do akcji w Zakątku podawałem różne daty i kalendarze. Pochodzą one z różnych Pierwszych.
Kto pierwszy poda prawidłowo wszystkie Pierwsze, któych kalendarzy użyłem dostanie w sesji nagrodę- niespodziankę ^^ ( żeby nie było- nie jakiś supermiecz czy inny potężny artefakt... będzie to po prostu coś miłego i ciekawego w myśl zasady "niby nic, a cieszy" (dobrym przykładem takiego czegoś jest smocze jajo niesione przez Gorna w Ptz).
Lista imion i psudonimów (znanych) dla towarzyszy podróży:
- Adahn- Reig, Włoczęga,
- Aureus- Statysta,
- Faerish- Skrzydło, obecnie- Quellas,
- Freeze- Habizu,
- Gorn- Filoktet, Fil,
- lkpo- Kościopalcy, Mistrz Karciany,
- Lunar- Adael.
Do mnie można jeszcze napisać Karciarz.
Uff... chwilowe wytchnienie. Czy możemy już wrócić do zajazdu i po krótkim śnie wejść " w tej chwili" do dzisiejszych wydarzeń?
Odnośnie pierwszych swoje typunki wsyłałem na gg
Na razie musimy czekać na Adahna.
ADAHN! DO ROBOTY!
A co do Freeza- panie i panowie! towarzyszki i towarzysze! czerwoni i zieloni! aberracje, wynaturzenia i pomioty Cthulhu! Oto mamy zwycięzcę mojego małego konkursiku!
Uczcijmy brawami męsto i upór w dążeniu do celu szanowanego użytkownika forum, gracza sesji, głowy rodziny, ojca dziewięciorga i pana na włościach- Jego Ekscelencji Freeza!!
<fanfary>
Za wybitne dokonania i odkrycia z dziedzina chronologii i kalendarzografii Freeze otrzymuje... no, nie ustaliliśmy jeszcze co.
W każdym razie, jak już się naradzimy, czy młody Cthulhu ma być w kagańcu czy bez i czy Tarrasque'i w ogóle mają młode to nie omieszkamy was nie poinformować.
O wynikach i nagrodzie dowiecie się z sesji, tak więc, serdecznie zapraszamy do CZYTANIA POSTĂW.
Jeszcze raz gratulujemy wybitnemu zwycięzcy i podajemy prawidłowe odpowiedzi:
6 miesiąca Mirtul, wg Kalendarza Dolin - Zagubione Krainy oczywiście,
Dnia Shinarai, piątego dnia miesiąca Bran, według Kalendarza Ergoth - Dragonlance
Trzeci Dzień Wody miesiąca Fireseek Kalendarza Flanaess - Greyhawk
Znów dzień następny, 27 dzień miesiąca Nymm, kalendarza Galifar - Eberron
Dzień następny, Charday, 12 dzień miesiąca Madrot Kalendarza Lat Po Zwycięstwie - Scarred Lands
Lunae, Dzień drugi miesiąca Klarmont Kalendarza Olteca - Mystara
Dzień następny, Relen, 2 dzień miesiąca Emmanir, Kalendarza Lat Po Dniu Odrodzenia; Sigil, Zajazd „Leśny Zakątek" - Birthright.
Czy Adahn zgłaszał komukolwiek, że go nie będzie? Sesja trochę za bardzo się ciągnie.
EDIT: dziękuję Adahn
Dlaczego moja postać jest przedstawiana jako diabelstwo. Spod spodni widać co najwyżej kopyta, lecz włosy wciąż ma blond.
Zapomniałem, że jest możliwość komentowania.
Miszczu Gry - odwołałem się do historii mojej postaci, zgodnie z którą pracowałem dla różnych frakcji i utworzyłem sobie wyimaginowanego kumpla z Stronnictwa Doznań. Czy jest to zbytnia ingerencja w świat? Jeżeli nie powinienem był tak zrobić, poinformuj mnie proszę.
lkpo - a tak... Dobra, będę się starał przedstawiać ją jako człowieka. Poza tym, jest przedstawiana jako "PRAWIE-diabelstwo", a prawie robi wielką różnicę.
Aureus - nie, nie taka duża. Możecie mieć spokojnie różnych kumpli, na których wskazuje historia. Inna sprawa, że z tymi portalami nie jest tak prosto, ale tu już niech się wypowie sam Serth.
Sesja padła?
Wstanie w połowie czerwca, ale ćśśś... To tajemnica.
Z tej sesji też rezygnuję, żeby się nie okazało to co i tam. A poza tym, nie leży mi olewanie mojej postaci przez MG, chociaż mogę to znieść. Ale już całkowite ignorowanie tego czego ja robię i sprowadzania mojej postaci do roli NPC nie zdzierżę.
Dzięki.
Właściwie kto teraz gra? Ja jestem gotów w każdej chwili przystąpić do skrobania posta, gdy tylko odzyskam kartę postaci.